2021-04-29 13:56:43• hírek • Szatmár.ro

Babérokra törne a csapat: ötödik bajnoki döntőjére készül a VSK

Története során ötödik alkalommal (az elmúlt 4 év során harmadszor) játszhat bajnoki döntőt a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a román nemzeti ligában. A párharc első mérkőzéseit május 5-én és 6-án játszák az ellenfél, a Sepsi SIC otthonában.

A csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján Muresán István, a csapat nemrég kinevezett igazgatója elmondta, nagy öröm és büszkeség ez, hogy a Városi Sport Klub idén is döntőt játszhat, története során immár ötödik alkalommal. Bíznak benne, ezúttal sikerült megszerezni a régóta várt aranyérmet is.



„Büszkék vagyunk a csapatra, fantasztikus teljesítményt produkáltak, ezért megérdemelten játszhatnak döntőt a lányok. Tisztában vagyunk azzal, hogy idén sem mi vagyunk a favoritok, a Sepsi minden tekintetben esélyesebbnek számít, de mindig vannak csodák, talán éppen most sikerült történelmet írnunk. Mi minden esetre támogatjuk a csapatot, mellettük állunk minden tekintetben” – fogalmazott Muresán.

Maikel Lopez, a csapat edzője elmondta, nagyon jó formában van a csapat, bár egy hiányzó sajnos lesz: Erica Elaine Covile nem épült még fel sérüléséből, így ő nem lehet ott a jövő heti, illetve az azt követő összecsapásokon.

„Az elmúlt négy évben három döntőt játszott a csapat, az idei pedig különösen nehéz lesz. De szeretnénk bizonyítani és jó eredményt elérni, hogy emelt fővel hagyhassuk el a pályát. Szeretnénk nyerni a csapat elhunyt igazgatójáért, Fógel Lászlóért, akinek a hiánya most is nagyon érződik, de szeretnénk nyerni a szatmáriakért és a csapatért is. Itt vagyunk a döntőben, köszönhetően annak, hogy a lányok mindent beleadtak a bajnokságban, illetve mindenki, aki tehette támogatott minket, amit köszönünk. Nehéz mérkőzésre számítunk, de kemény munkával és odaadással akár össze is jöhet a végső győzelem.” – fogalmazott a szakvezető.



Az összecsapás első két mérkőzését tehát Sepsiszentgyörgyön játszák, majd a harmadik, illetve adott esetben a negyedik párharcot Szatmárnémetiben. Ha ötödik mérkőzésre is sor kerülne, újra Székelyföldre utaznak a csapatok.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: